12 jaar cel voor moord op tegenstander

Ferdinand Olenski moet een straf van 12 jaar uitzitten. Op 18 augustus 2011 heeft hij zijn tegenstander door middel van steken om het leven gebracht. Kantonrechter Sieglien Wijnhard achtte het bewijs tot moord met voorbedachte rade wettig en overtuigend bewezen. De verdachte en het latere slachtoffer waren eerder in een vechtpartij betrokken. Door tussenkomst van de politie werden de vechters uit elkaar gehaald en werd Olenski afgevoerd naar de politiepost. Toen de verdachte vrijkwam, liep hij met een mes rond. Hij had kenbaar gemaakt dat hij het slachtoffer niet zou sparen.
Op die bewuste dag was Olenski aan de Waterkant waar ook het slachtoffer aanwezig was. De verdachte liep regelrecht naar zijn tegenstander en er ontstond weer een vechtpartij tussen hen. Dit keer lukte het de verdachte om zijn tegenstander met een fatale verwonding het ziekenhuis in te krijgen. Het slachtoffer overleefde de verwondingen niet. De magistraat nam de verklaringen van de getuigen mee als bewijsmateriaal. Zij kwam tot de conclusie dat de verdachte met voorbedachte rade het slachtoffer van het leven heeft beroofd. De magistraat veroordeelde Olenski tot een celstraf van 12 jaar met aftrek. Dit vonnis is conform de eis van de officier van justitie. Olenski heeft bijkans anderhalf jaar in voorarrest doorgebracht.
Saskia Bandhan           

error: Kopiëren mag niet!