Centrale Markt en Vreedzaammarkt vanaf vandaag gesloten

De Centrale Markt sluit vandaag om 12 uur voor het koperspubliek. De markt krijgt een grondige schoonmaakbeurt, die per kwartaal plaatsvindt. De schoonmaakactie zal 3 dagen duren. ‘Maandagochtend is de markt weer normaal open’, zegt marktmeester Stefanus Korendam. De verkopers worden in gelegenheid gesteld om tot 4 uur in de middag hun stand op te ruimen. Dezelfde dag om 5 uur zal het ongediertebestrijdingbedrijf Agrofix de markt boven bespuiten. De volgende dag zal de ongediertebestrijding verder ter hand worden genomen. Zaterdag wordt er een rustdag ingelast. Volgens Korendam is dit nodig, zodat het gif alle tijd heeft om uit te werken. Zondag wordt de markt met medewerking van de brandweer schoongespoten. Ook de Vreedzaammarkt krijgt volgens de marktmeester tegelijkertijd een schoonmaakbeurt. Na 3 uur in de middag mogen de standhouders hun stand komen schoonmaken en bevoorraden. Ze hebben de tijd tot 10 uur in de avond.
Korendam zegt dat de schoonmaakactie heel duur is. Om kostenbesparend te werk te gaan, wil hij de schoonmaakbeurt van de markten brengen naar 2 keer per jaar. Indien dat goed inslaat, wordt het teruggebracht naar één keer per jaar. Wel zal de markt dan een week gesloten moeten worden, zodat alles in die ene keer grondig aangepakt wordt.

error: Kopiëren mag niet!