Vrijspraak en vier jaar voor verdachten

Julio Desousa moet een straf van vier jaar met aftrek uitzitten wegens het plegen van een gewapende roofoverval in het binnenland. Hij heeft tezamen met een onbekende persoon een brute roofoverval gepleegd in een winkelpand. De verdachten moeten de Chinese winkelier enkele klappen en of trappen hebben uitgedeeld. Zij hebben 773, 2 gram goud, SRD 600 valuta en een aantal belkaarten buitgemaakt. De medeverdachte zou een andere man samen met Desousa hebben meegestuurd naar Paramaribo om de wapens waarmee zij de daad hadden gepleegd, te verstoppen. Desousa heeft verklaard dat zijn medeverdachte, die ook aangehouden is, onschuldig is.
Andriano S. werd onder bedreiging van de andere comparant, die tot nu toe zich buiten de armen van de politie heeft kunnen houden, meegestuurd naar Paramaribo om de schuld op zich te nemen. Indien hij zou weigeren, zou zijn vriendin die toen in verwachting was, worden ontvoerd.  De verdachte had al die tijd een verklaring afgelegd welke niet op waarheid berustte. De vervolging had in eerste instantie tegen elk der verdachten vier jaar celstraf geëist. Nadat de kantonrechter de verdachte als getuige onder ede had gehoord, kwam de vervolging terug op zijn eis. Hij eiste tegen de verdachte Desousa een straf van vier jaar.
Voor de medeverdachte die naar verklaring van Desousa onschuldig is, werd vrijspraak gevorderd. Kantonrechter Maytrie Kuldipsing achtte het bewijs tegen Desousa wettig en overtuigend bewezen. De magistraat kon zich terugvinden in de eis van de officier. Zij veroordeelde beide verdachten conform de eis. Andriano werd integraal vrijgesproken en Desousa gaat vier jaar achter de tralies.
Saskia Bandhan  

error: Kopiëren mag niet!