Duitse gezondheidswerker op de fiets door Suriname

Duitse gezondheidswerker op de fiets door SurinameDe 56-jarige Duitse gezondheidswerker Peter Kroschwitz vertoeft momenteel in Nickerie. De Duitser reist op de fiets de hele wereld rond. Dagblad Suriname kwam hem tegen op de OostWestverbinding km. 116 in het district Coronie. Kroschwitz werkt in het ziekenhuis van Tübingen in Duitsland. Hij houdt er een strak dienstprogramma op na, waardoor hij jaarlijks kans ziet om twee maanden te reizen. Op 5 mei moet hij zich wederom aanmelden voor de dienst. Het reizen begon op zijn 19de jaar. Toen had hij per fiets 5.000 km. afgelegd door Europa. Kroschwitz heeft een vrouw en dochter. Hij maakt regelmatig telefonisch contact met zijn vrouw. De Duitser heeft zijn bankzaken in orde gemaakt met creditcards en legitimatie.
Een paar keer zijn fietsen van de Duitser gestolen. In totaal heeft hij 12 fietsen gebruikt voor zijn reizen. In een stad dichtbij Mexico City werd hij beroofd van alles. In Bolivia was hij de rovers sneller af. Slapen doet hij in een opklapbare kampeertent. Het enige dat hij mensen verzoekt, is om te mogen douchen. De reiziger heeft een wereldkaart bij zich. Die geeft een verkeerde weergave van de landverbindingen. Volgens de kaart is er na Georgetown geen landverbinding mogelijk met het westelijk deel van Zuid Amerika. Daarvan uitgaande heeft Kroschwitz zijn reis anders gepland. Aangekomen in de Guyanese hoofdstad zal de Duitser zijn reis per vliegtuig voortzetten door de Caribische landen. Vandaag zal de Duitser de oversteek maken naar buurland Guyana.
N. Ramjiawan

error: Kopiëren mag niet!