Leerlingen Openbare Nijverheidsschool schitteren op Kinderboekenfestival Atjoni

Voor de eerste maal in de geschiedenis van het Kinderboekenfestival (KBF) participeren horeca-studenten van de Openbare Nijverheidsschool. Zes studenten assisteren de kok met het bereiden van drie maaltijden per dag voor maar liefst 130 personen. Studenten van de richting Kinderopvang en –verzorging helpen voor de tweede keer met diverse activiteiten in de verschillende stands. De leiding van het Kinderboekenfestival is heel erg blij met deze samenwerking. ‘De inzet van de jongens en meisjes is bijzonder, we gaan zeker met de Nijverheidsschool praten over de voortzetting van deze samenwerking.’ Ook voor andere medewerkers van het KBF is dit partnerschap een aanwinst. ‘Het zijn echt leuke kinderen’, aldus een vrijwilligster uit België. ‘Wat me opvalt, is dat ze zo leuk met elkaar omgaan!’
Voor de leerlingen van de Nijverheidsschool is het meehelpen op het KBF een vorm van stage. ‘Ze zijn met uiteenlopende opdrachten uit de stad vertrokken en kunnen punten verdienen met hun werkstukken en verslagen’, vertelt mevrouw Ulrieke Spreeuw, leerkracht KOV. De groep wordt begeleid door mevrouw Audrey Beeldstroo, die alle drie dagen van het festival bij de jongelui op Atjoni verblijft.
Om de speciale opening van het KBF op woensdag 27 februari bij te wonen, gingen de directrice, mevrouw Antoinette Ritfeld, en mevrouw Spreeuw naar Atjoni. Ze hebben de gelegenheid gehad om met de studenten te praten en zijn zeer tevreden over de gang van zaken tot nog toe.
De studenten zelf vinden het een leuke ervaring. ‘Je ontmoet weer andere mensen en het is erg leuk om in de stand bezig te zijn met de kinderen van hier. In het begin zijn ze een beetje verlegen, maar dat duurt niet zo lang.’

error: Kopiëren mag niet!