Calcutta wil betere ontwatering

Calcutta wil betere ontwateringsvoorzieningOp de hoorzitting van Calcutta in het district Saramacca is duidelijk naar voren gekomen dat de bewoners van dit ressort betere ontwatering willen. Op de verlanglijst staan ook asfalteren van alle zandwegen, een nieuw aanmeersteiger te Boskamp, betere watervoorziening voor het vissersdorp Boskamp en Kalebaskreek, een mediatheek voor OS Calcutta, een hulppoli te Boskamp, een lab, uitbreiden van de telefoonlijn naar Boskamp en een sportcomplex. Dit werd kenbaar gemaakt tijdens de hoorzitting van donderdag 20 februari 2013 in het ressort. De bewoners van Calcutta zeggen dat er veel aandacht besteed moet worden aan de ontwateringsystemen en vernieuwen van de verschillende kunstwerken.
Er is door de lokale bewoners ook de aandacht gevraagd voor onderhoud van waterwegen alsook het uitdiepen van een nieuwe lozing ten zuiden van de Catharina Sophiastraat. Een bewoner vindt dat veel wegen nog geen naam hebben.
De districtscommissaris van Saramacca, Aroenkoemar Ramdhani, heeft de problemen van de burgers aangehoord en beloofd zijn volle medewerking te verlenen om deze op te lossen. Verder zegt hij blij te zijn met de opkomst en de wijze van participatie van de plaatselijke bevolking. Voorzitter Gajadien van ressortraad Calcutta beloofde de aanwezigen dat hun aanbevelingen en suggesties worden opgenomen in het definitieve ressortplan van 2014.

error: Kopiëren mag niet!