Granman Valentijn installeert kapiteins en basjas te Maho

Granman Valentijn installeert kapiteins en basjas te MahodorpOp zaterdag heeft de granman van Boven Saramacca, Lesley Valentijn, in het Marrondorp Maho kapiteins en basjas geïnstalleerd. Mahodorp ligt aan de linkeroever van de Saramaccarivier in het district Saramacca. Juliette Timmer werd geïnstalleerd als kapitein van het dorp Tottikamp, terwijl Judith Pansa nu kapitein is van Maho. Verder heeft de granman 4 basjas voor Maho geïnstalleerd. Deze zijn Maira Waterberg, Esselien Waterberg, Eric Landveld en Rudolf Waterberg.
De Granman zei tegen de nieuwe kapiteins en basjas dat de Almachtige hun geroepen heeft om dit verantwoordelijk werk te doen en vraagt hun daarom om samen met de plaatselijke bevolking te werken aan de verdere ontwikkeling van hun dorp. De districtscommissaris van Saramacca, Aroenkoemar Ramdhani, die tijdens deze plechtigheid ook aanwezig was, feliciteerde de nieuwe kapiteins en basjas met hun installatie. Hij hoopt en rekent op een heel goede samenwerking met de dorpsbesturen, zodat de welvaart en het welzijn van de dorpen beter aangepakt kunnen worden. Hij deelt de plaatselijke bevolking van Maho mee dat een aantal zaken, zoals de renovatie van de kroetoe oso en de kina oso, de drinkwatervoorziening, het opzetten van een waterkerende dam rondom het dorp, alsook de aanleg van een weg van het Inheemse dorp Maho naar het Marrondorp Maho zijn aandacht geniet.
De nieuwe kapiteins en de basjas bedankten iedereen voor het vertrouwen in hun gesteld en vroegen de plaatselijke bevolking om hun te ondersteunen.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!