Drugskoerier veroordeeld tot 14 maanden cel

Xavoro Lieveld gaat voor 14 maanden de bak in. Hij viel tijdens visitatie bij een postbedrijf door de mand. In de doos die hij op de post had gedaan, werd een hoeveelheid cocaïne aangetroffen. De politie hield de verdachte gelijk bij het postbedrijf aan. Gaandeweg het verder onderzoek bleek dat Lieveld eerder ook al een doos had gepost, waarin eveneens coke verborgen zat.
De openbare aanklager, Shanta Mahadew, achtte beide feiten tegen de verdachte bewezen. Voor het eerste feit werd een straf geëist van 6 maanden met aftrek en een geldboete van SRD 1000, subsidiair 1 maand hechtenis. Voor het tweede feit, waarbij de verdachte op heterdaad werd betrapt, eiste de officier een straf van 8 maanden en een geldboete van SRD 1000, subsidiair 1 maand hechtenis.
In zijn laatste woord verzocht de verdachte de rechter om de straf te willen verzachten. De rechter merkte op dat de verdachte eerder veroordeeld is geweest. Zij achtte de geëiste straf van de officier van justitie passend en geboden. Lieveld kreeg een gevangenisstraf opgelegd van 14 maanden met aftrek.
Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!