SZF dekt geen avondconsult bij AMC

De avondpoli in Ashim Medisch Centrum (AMC) is een uitkomst voor velen in de naaste omgeving van het centrum. Jane Polka, die woonachtig is op Latour, voelde zich onlangs onwel en besloot voor het gemak de avondpoli te bezoeken. Bij aankomst kreeg zij te horen dat er betaald moest worden voor het consult, omdat de Stichting Staatsziekenfonds de consulten van de avonduren niet dekt. Geheel tevreden over de behandeling ging zij naar huis, maar vond het ergens wel lastig dat zij moest betalen voor een consult, terwijl ze een SZF-verzekerde is.
Drs. Harold Ashim, directeur AMC, verklaart dat zij een dienst ‘Spoed poli’ hebben die vanaf zeven uur ‘s avonds en ook des weekends diensten verleent aan de samenleving. Het is het centrum gelukt om met Assuria en Self Reliance een overeenkomst te sluiten, waarbij de patiënten van deze twee verzekeringsbedrijven in spoedgevallen worden behandeld. Dit geldt niet voor reguliere zaken. Met het SZF is het niet gelukt. Deze zorgverzekeraar gaat ervan uit dat hun patiënten ten alle tijde behandeld dienen te worden. Drs. Ashim zegt dat zij een ander soort van kliniek zijn en in de avonduren onkosten maken. Er werd getracht om met het SZF een overeenkomst te sluiten, waarbij bepaalde prijzen afgesproken konden worden. Echter is het SZF niet hierin geïnteresseerd. De directeur zegt dat dit de reden is dat zij SZF-patiënten bij de avondpoli niet kunnen faciliteren en zij daarom moeten betalen. Ook met een kwitantie voor restitutie lukt het niet, omdat eerder gebleken is dat het geld van de rekening van het centrum werd afgetrokken.
Drs. Ashim geeft aan dat de patiënten vooraf worden medegedeeld dat zij SRD 50 per consult moeten betalen en geen kwitantie kunnen krijgen. In gevallen waar de patiënt niet eens is, worden zij maar geadviseerd om maar naar de Spoedeisende Hulp of een andere instantie, waarmee het SZF wel zaken doet, te gaan.

error: Kopiëren mag niet!