Vóór april beslissing verkoop SBBS

‘De evaluatiecommissie belast met het project Privatisering Stichting Behoud Bananensector (SBBS) zal nog voor april 2013 de regering adviseren aan welke van de twee geïnteresseerde Europese fruitmultinationals het staatsbedrijf verkocht mag worden.’ Dit zegt commissievoorzitter Raymond Nojodimedjo aan Dagblad Suriname. ‘De commissie heeft tijd nodig om zich te buigen over de financiële, technische en juridische aspecten van de door de potentiële bieders gepresenteerde bedrijfsinformatie.’ Nojodimedjo zegt dat de commissie momenteel de technische details van beide bedrijven (Univeg en Compagnie Fruitiere uit resp. België en Frankrijk) in studie heeft. De commissie heeft vorige week extra informatie opgevraagd, daar van één van de geïnteresseerde kopers de technische gegevens onvolledig waren.
‘Als de technische analyse is afgrond, zal het onderzoek naar de financiële haalbaarheid van de gegadigden worden ingezet.’ Nojodimedjo zegt dat aan de geïnteresseerden medegedeeld is dat Suriname bij de overname 10% van de aandelen behoudt. ‘Die voorwaarde moest gesteld worden om de duurzame arbeidsplaatsen te garanderen in het bedrijf en om inzage te krijgen in de boeken van de nieuwe eigenaar. De evaluatiecommissie komt wekelijks bijeen om zich te buigen over dit privatiseringsplan.’ Zij bestaat uit vertegenwoordigers van de bij de SBBS opererende vakbonden en van de ministeries van LVV, HI en Financiën, terwijl een vertegenwoordiger van de Europese Unie (EU) er als toehoorder aanzit.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: