Breeveld blij met aankondiging behandeling anticorruptiewet

Breeveld blij met aankondiging behandeling Anti corruptiewet‘De politieke partij DOE is zonder meer voorstander van de behandeling van de anticorruptiewet’, zegt partijvoorzitter Carl Breeveld. De president heeft groen licht gegeven om de anticorruptiewet in behandeling te nemen. Breeveld zegt dat hij bijzonder blij is dat behandeling van de wet zijn beslag zal hebben. De planning was dat de ontwerpwet in het eerste kwartaal van 2013 in het parlement zou liggen. Deze mededeling kwam nadat Breeveeld naar een concrete datum van de behandeling van de anticorruptiewet had gevraagd. Volgens Breeveld is de president op schema en heeft hij zich aan zijn belofte gehouden die hij in De Nationale Assemblee had gedaan.
Om de behandeling van de anticorruptiewet door te drukken, begon DOE in het afgelopen jaar met een handtekeningenactie die zij aanbood aan de president en de parlementsvoorzitter. Volgens voorzitter Breeveld geeft de aankondiging van de president duidelijk aan dat de pressie die zij hebben uitgevoerd duidelijk hun uitwerking heeft gehad. Op een gegeven moment leek deze wet in een vergeethoek te zijn beland. Breeveld heeft recentelijk in een interview, naar aanleiding van de Idos-peilingen, gezegd dat als de president voor 75% wordt ondersteund door de bevolking in zijn beleid, het nu tijd is om anticorruptiemaatregelen te nemen. “Hij is nu op een toppunt van zijn functioneren en moet nu de impopulaire dingen doen en zich ontdoen van personen die corrupt zijn”, aldus Breeveld.
‘De anticorruptiewet was één van de topprioriteiten van deze regering.’ Suriname heeft zich 16 jaar geleden gecommitteerd aan een internationaal verdrag inzake de strijd tegen corruptie. In het jaar 2002 was er al een ontwerp ingediend bij DNA door de regering Venetiaan. Deze werd in het jaar 2007 in behandeling genomen door de volgende regering Venetiaan. Na een ronde werd deze niet meer op de agenda geplaatst. Toen de regering Bouterse aantrad, is de ontwerpwet teruggenomen om deze te herzien.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: