KLM en SLM annuleren vluchten vanwege sneeuw Schiphol

KLM heeft zondag 66 vluchten geannuleerd vanwege de te verwachten sneeuw op Schiphol en buitenlandse luchthavens.
De 66 Europese vluchten werden geschrapt zodat met een ingedikte dienstregeling KLM toch zoveel mogelijk bestemmingen kunnen worden aangedaan. De sneeuw zorgde eerder op de dag al voor grote problemen op de luchthavens van onder andere Londen, Parijs en Brussel. Londen kampt al dagen met zware sneeuwval, waardoor British Airways de meeste vluchten moest annuleren.
Op Schiphol waren halverwege de zondagmiddag de Kaagbaan en Buitenveldertbaan in gebruik voor starts en landingen. Deze banen liggen het dichtste bij de gates, zodat de sneeuwploegen deze banen en taxibanen zoveel mogelijk sneeuwvrij te houden.
Overigens heeft KLM ook de vluchten van zaterdag en maandag naar Jakarta geannuleerd. In Jakarta heeft men echter geen last van de sneeuw, maar van hevige moessonregens en overstromingen.
Intussen heeft de SLM op Facebook bekendgemaakt dat door het slechte weer PY 993 uit Amsterdam en PY 994 vanuit Paramaribo uitgesteld zijn. De nieuwe aankomsttijd van de vlucht uit Amsterdam is maandag om half drie ’s middags op de Johan Adolf Pengel Luchthaven.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: