Drugssmokkelaar riskeert twee jaar cel

De 37-jarige Steven B. riskeert twee jaar cel wegens overtreding van de Wet op verdovende middelen. Op 18 november had Steven in twee bosjes bladeren 2.098 gram cocaïne verborgen. Volgens de politieagente die de coke ontdekte, ging het om Blakaoema bladeren. Zij merkte op dat er steeds twee bladeren aan de rand aan elkaar geplakt waren. Zij scheurde een van de bladeren open en er kwam een witte substantie tevoorschijn. Zij confronteerde de verdachte hiermee. Steven gaf gelijk toe dat het om drugs ging. Op de zitting verklaarde de agente dat de straatwaarde in Nederland rond de Euro 50. 000 tot Euro 60.000 per kilo bedraagt.
De vervolgingsambtenaar, Roy Elgin, achtte poging tot uitvoer wettig en overtuigend bewezen. Hij gaf aan dat door deze handelingen van koeriers, Suriname een stigma krijgt. Hij eiste een gevangenisstraf van twee jaar met aftrek en een geldboete van SRD 4.000, te vervangen door 7 maanden hechtenis. Op 4 februari komt de verdediging van de verdachte aan het woord. Steven blijft nog in voorarrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: