KSB-voorzitter Themen: ‘We hebben gestemd voor kwaliteit en niet voor kwantiteit’

Kenneth Themen, voorzitter van de Kwatta Sportbond (KSB), heeft voor het nieuw voorstel van de SVB gestemd, welke vanaf het komend competitiejaar gehanteerd zal worden. ‘We willen kwaliteit en geen kwantiteit’, zegt Themen aan Dagblad Suriname. ‘We hebben de verschillende voorstellen goed bestudeerd. Zelf hadden wij ook een voorstel waarbij er 4 ploegen zouden promoveren naar de Hoofdklasse. Maar daarvan hebben we afgezien, omdat nergens ter wereld er 4 ploegen promoveren naar de topklasse. Er moet kwaliteit komen en geen kwantiteit’, legt de KSB-topman uit.
Volgens Themen moeten de lidbondenploegen dit jaar een offer brengen en proberen om via de nacompetitie te promoveren naar de Hoofdklasse. Het seizoen daarop dan gaan er twee ploegen rechtstreeks van het Lidbondentoernooi naar de Hoofdklasse. Een derde gaat promotie/degradatie spelen. ‘Ploegen kunnen ook via de nacompetitie meteen promoveren naar de Hoofdklasse. In 1997 is dat immers al gebeurd. Toen zijn Royal’95 en Ricanaumofo via de lidbonden gepromoveerd naar de Hoofdklasse.’
De Eersteklasse was volgens Themen een te lange weg voor lidbondenploegen om de Hoofdklasse te bereiken. ‘Ga maar na hoeveel ploegen uit de lidbonden jaren zijn blijven zweven in de subtop van de Eersteklasse. Als ik bij de KSB kijk, zijn in totaal 15 ploegen gepromoveerd naar de Eersteklasse, maar ze zijn nooit beland in de Hoofdklasse. En nu bestaan slechts twee van die 15 ploegen nog, te weten Dego en Tammenga’, legt Themen uit.
De KSB-voorzitter vindt dat sponsors uit het bedrijfsleven nu makkelijker een team uit de lidbonden gaan sponsoren. Die kunnen straks immers meteen naar de hoogste divisie van onze voetballerij. Ook zullen de bond en de andere ploegen vanwaar de promovendus komt, hun makkelijker ondersteunen met hun beste spelers.
Themen legt verder uit dat 5 topsectieverenigingen en 10 lidbonden voor het aangenomen voorstel van de SVB hebben gestemd. Tegen hebben gestemd 4 topsectieclubs en 2 lidbonden.

error: Kopiëren mag niet!