SVB Eersteklasse bestaat vanaf volgend seizoen niet meer Kampioen en semikampioen lidbonden promoveren dit jaar niet rechtstreeks

Op de algemene ledenvergadering van de SVB vrijdagavond is gestemd over een nieuw te hanteren klasse-indeling vanaf het volgend seizoen. Niet het gezamenlijke voorstel van de lidbonden, Eersteklasse en Hoofdklasse is gekozen als te zijn het nieuw systeem voor het seizoen 2013-2014, maar het model de SVB is aangenomen. In dit voorstel wordt de SVB Eersteklasse opgedoekt en zal de topsectie uit 1 klasse van 18 ploegen bestaan. Deze zal heten de First Division. Uit de lidbonden promoveren normaal de kampioen en semikampioen naar de First Division en speelt de nummer 3 promotie/degradatie.  Voornamelijk de meerdere stemmen van de lidbonden bracht de doorbraak bij de stemming. Het grootste gedeelte van de  topsectieclubs kozen voor het andere voorstel.
Een minder mooi besluit voor de lidbondenploegen aan het eind van dit seizoen is dat ze niet rechtstreeks zullen promoveren naar de Hoofdklasse. Dit geldt alleen voor dit jaar. Er zal om de Hoofdklasse uit te breiden een nacompetitie komen. Hieraan zullen deelnemen de nummer 1 en 2 van het Lidbondentoernooi, enkele ploegen uit de Eersteklasse en Hoofdklasse. De nacompetitie zal eind juni aanvangen en duren tot eind juli. Daarom moet het Lidbondentoernooi uiterlijk de derde week van juni al afgerond zijn.
De First Division met 18 ploegen in de Hoofdklasse moet in oktober 2013 van start gaan.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: