Mishandelde 3-jarige nog steeds in ziekenhuis

De kantonrechter heeft gisteren de kinderarts N. gehoord in de zaak tegen Lothar A. Hij wordt ervan verdacht een 3-jarige jongen op lafhartige wijze mishandeld te hebben zodat het kind totaal verlamd en verblind is geraakt. De arts verklaarde bij de rechter dat het kind zeer mager en verwaarloosd uitzag. Toen het kind bij haar werd binnen gebracht, kreeg hij stuiptrekkingen. Ook heeft de arts schrammetjes en striemen over het gehele lichaam van het kind waargenomen. De arts begreep van de vader dat hij zijn zoon bij de verdachte thuis had achtergelaten. De arts heeft bloeding in de hersenvlies geconstateerd. Volgens de deskundige ligt het kind nog steeds in het ziekenhuis. Hij heeft zorg nodig. Zijn armen en benen zijn stijf door de hersenbeschadiging. Volgens de arts is het kind onherstelbaar mishandeld. Hij ziet, hoort en praat niet meer. Het kind heeft 1x 24 uur zorg nodig. De arts gaf aan dat men bezig is te zorgen voor opvang van het kind in een tehuis.
Naast de arts werd een verpleegkundige van de RDG-poli te Para gehoord. Zij verklaarde dat toen het kind binnen werd gebracht, het helemaal slap was. Het kind reageerde niet op prikkels. De poli heeft toen het kind samen met de familie gebracht naar Libi Makandra. Vandaar is het 3-jarige kind per ambulance vervoerd naar AZP. Ook deze verpleegkundige heeft schrammen en littekens waargenomen. De verdachte zou haar hebben voorgehouden dat het kind met honden speelde. Het zouden volgens hem littekens zijn door het spelen met de hond.
Ook de concubine van de verdachte is gehoord. Zij verklaarde dat het kind bij hun was ondergebracht. Hij was zwak. Ook vertelde zij dat het kind vermoedelijk aan epilepsie leed. De zoon van de concubine heeft bij de politie verklaard dat de verdachte het slachtoffer en ook hem heeft mishandeld. Dit heeft de moeder steevast ontkend. Ook heeft zij haar eigen mishandeling ontkend. Op 15 februari wordt de behandeling voortgezet. Lothar A. blijft in voorarrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: