Harish Monorath: ‘Wij verlenen meer quorum dan NDP’ers zelf’

Nieuw Suriname (NS)-parlementariër Harish Monorath ontkent een vrijage tussen hem en de leiding van de NDP. Geruchten doen de ronde dat hij en NS-collega Premdew Lachman weer op één lijn zijn met de NDP nadat er verzoeningsgesprekken zijn gevoerd. De NS-assembleeleden kregen mot met de NDP-top en weigerden voor de amnestiemotie te stemmen. De ruzie eindigde in een dreigement ze uit de coalitie te zetten en het laten aftreden van Monorath als voorzitter van de vaste DNA-commissie van HI. De verzoeningsgesprekken zouden merendeels te maken hebben met het quorumprobleem. Het overhalen van de twee zou als implicatie moeten hebben dat zij voortaan bereid zijn quorum te verlenen. Monorath ontkent zulks. ‘Er is niet gesproken. Bovendien geven wij altijd quorum, zelfs veel meer dan de NDP-assembleeleden dat doen. Het enige moment waarop wij geen quorum hebben verleend, is bij de vergadering over de wijziging van de Amnestiewet’, aldus Monorath.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: