Real Abenaston begint enthousiast aan competitie Blauwgrond

Op de tweede speeldag van de competitie bij het Sport- en Vormingscentrum Blauwgrond (SVCB) heeft Real Abenaston haar eerste wedstrijd gespeeld. Het werd meteen een 6-0 overwinning voor de ploeg uit Abena Ston. Tegenstander Real Irva uit Clevia kon de ploeg alleen in de eerste 10 minuten bijbenen. Giovanni Zandveld opende de score voor Real Abenaston. Cerginho Pavion bepaalde met 2 doelpunten de ruststand op 3-0. Tagejo Paulus, de jonge sterspeler van Real Abenaston, deed ook van zich spreken door ook 2 doelpunten te scoren. Zandveld scoorde in de tweede helft nog een keer en bepaalde de eindstand op 6-0.
Volgens secretaris Cheva Antomoi van Real Abenaston zijn de jongens heel erg gemotiveerd om te voetballen. Ze willen graag in de voetsporen treden van Botopasi, die vanuit de NGVB de SVB Eersteklasse heeft bereikt. Abenaston is een van de titelkandidaten bij de SVCB. ‘De jongens kijken nu al uit naar de volgende wedstrijd, welke zondag gespeeld zal worden tegen Inter Flora’, zegt Antomoi. Trainer Jurgen Eduart merkt op dat er nog heel veel gesleuteld moet worden aan het team, maar hij is best wel tevreden met de eerste overwinning. Hij hoopt nog meer successen te behalen met de ploeg.
De andere wedstrijd bij de SVCB was die tussen Brazuca en SAS. Na een 2-0 ruststand won Brazuca met 3-1. Sueno Struiken scoorden 2x in de eerste helft voor Brazuca. In de tweede helft scoorde Victor Balrak voor ze, terwijl voor SAS J. Francis de eer redde.