Nina Simone (A)Live komt naar Suriname

De uitverkochte theaterzalen in Nederland hebben het succes van deze voorstelling bewezen. Nina Simone (A)Live geeft het excentrieke leven van deze gedreven en inmiddels legendarische pianiste weer. Onstuimig en onhandelbaar, gedreven in haar strijd voor rechtvaardigheid, weerklinkend in haar muziek, behoorde zij vanuit haar eigen muzikale wereld tot de vechters voor gelijke burgerrechten in de USA. Redenen genoeg om deze muzikale theatervoorstelling naar Suriname te halen. Liesbeth Perotie, Sabrina Starke en Aisa Winter – allen van Surinaamse afkomst – schitteren naast theatermaker Hans Dagelet en DJ LOVESUPREME in het theaterstuk. Tijdens deze indrukwekkende voorstelling wordt in vertelling, zang en dans het excentrieke leven van de diva Nina Simone door de spelers en muzikanten opgevoerd. Het script van de voorstelling is op een bijzondere manier opgebouwd; zo dienen de songs van Nina Simone als rode draad en vormen citaten uit haar concerten, interviews en geschriften het geraamte van de voorstelling. De cast van Nina Simone komt van 18 t/m 22 januari 2013 voor vijf voorstellingen naar Suriname.  Nina Simone behoort tot de meest spraakmakende pianisten van de vorige eeuw die in het bijzonder in de jazz- en geëngageerde wereld met haar eigenzinnige repertoire een grote schare liefhebbers aan zich wist te binden. Nina Simone, die 10 jaar geleden overleed, is anno 2012 nog steeds een icoon en inspiratiebron voor muzikanten en theatermakers.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: