‘A – Team beste binnen Korps Politie Suriname’

Er is volgens minister Edward Belfort van Justitie en Politie en korpschef Humphrey Tjin Liep Shie geen beter team binnen het Korps Politie Suriname (KPS) dan het A – Team (AT). Belfort en Tjin Liep Shie, die zelf ook komen uit het AT, zeiden dit gistermiddag bij de baretuitreiking aan 19 nieuwe leden van het A-Team. De 19 nieuwbakken AT’ers hebben een intensieve 6 maanden durende training gevolgd. De Juspol – minister en de korpschef haastten zich om te zeggen dat met de constatering dat de AT’ers de besten zijn, er ook een bepaalde  verantwoordelijkheid op hun schouders rust. Volgens Tjin Liep Shie moet deze constatering ook weerspiegelen in hun privéleven, binnen hun vriendenkring en de actoren met wie zij samenwerken. De korpschef drukte de 19 nieuwe leden op het hart om vooral de zuiverheid te houden binnen de organisatie. ‘De gemeenschap rekent op het A-Team.’
Volgens minister Edward Belfort gaat het hier om 19 jongemannen die ‘uit eigen tuin zijn gekweekt’. De bewindsman gaf de groep mee om geen attitude te hebben van ‘mi doro k’ba’. Mocht dat het geval worden, dan zal het ministerie volgens Belfort niet schromen om het mes erin te zetten en de groep af te slanken. De groep moet scherp blijven en te allen tijden moet op haar gerekend kunnen worden. ‘Ze moeten fysiek en mentaal in staat zijn om veel te kunnen doen.’ De minister raadde ze daarom aan om veel aan sport te blijven doen. Aan de huisgenoten zei de minister dat deze nieuwe AT’ers veel uit huis zullen zijn. Er gaan vaak genoeg momenten zijn waarop zij niet bereikbaar zullen zijn.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: