Laat komen stagneert DNA-vergadering Schorsing Panka duurt 5 uren

Het structureel laat komen van DNA-leden tijdens vergaderingen heeft gisteren zijn toppunt bereikt. Voor gisteren was de aanvangstijd van de openbare vergadering gesteld op 09.00 uur. Tegen die tijd waren er maar 5 parlementariërs in de vergaderzaal. Dit wekte wrevel op bij de aanwezige leden. Tegen 11.00 uur kon Simons zich niet voorstellen dat DNA-leden zich niet aan hun afspraak houden. ‘Maandagavond was met een ieder afgesproken dat er dinsdagmorgen om 09.00 uur gestart zou worden. En toch laat men verstek gaan’, zei Simons. Breeveld noemt dit een slecht voorbeeld van de DNA naar de samenleving toe. ‘Wij moeten het voorbeeld geven.’ Ook enkele NF-leden maakten opmerkingen omtrent de steeds late aanvang van de DNA-vergaderingen. Ricardo Panka, fractieleider van de Megacombinatie, vroeg Simons om een schorsing. De schorsing werd pas om 16.00 uur opgeheven.
Panka bedankte de DNA-leden, regering en pers voor hun geduld bij de voortzetting van de vergadering. Radjkoemar Randjietsingh van de VHP hekelde het feit dat niet werd aangegeven hoe lang de schorsing zou duren. ‘Nu hebben we een halve dag hier gezeten, terwijl we de tijd nuttig konden benutten als we wisten hoe lang de schorsing zou duren’, zei Randjietsingh. Na de schorsing kreeg NDP’er Bouva de beurt om de begrotingen onder de loep te nemen.
De laatste tijd is het nauwelijks voorgekomen dat een DNA-vergadering op tijd is begonnen. Vaak loopt het meer dan een uur uit. Het initiatief van A Combinatie-leider Ronnie Brunswijk om de oppositie te vragen om quorum te verlenen om de vergadering aan te vangen, werd niet geapprecieerd door voorzitter Simons. Zij vindt dat de oppositie niet speciaal bedankt hoeft te worden, omdat ze quorum heeft verleend. ‘Het is hun taak om dat te doen. Eind van de maand krijgen ze een gelijk salaris, net  als alle DNA-leden’, zei Simons. Brunswijk vond het toch wel galant van het NF om quorum te verlenen. Volgens hem bestaat de coalitie uit bijna 35 leden, dus moet zij voor quorum kunnen zorgen.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: