Kermisorganisator beledigt dc Karta-Bink publiekelijk

De districtscommissaris van Commewijne, Ingrid Karta-Bink, is gisteren publiekelijk belachelijk gemaakt door een kermisorganisator. Vlak voor de ingang van zijn kermisterrein op Meerzorg, stond er gisteren op een bord in grote letters ‘Geen Kermis, omdat dc 6 maanden en 7 dagen zwanger is, wil tjoekoe hebben’. Bink zegt dat nadat het bord werd geplaatst, ze gebeld is geworden door een burger. ‘Ik ben toen gelijk met de politie ernaar toe gerukt. Ik heb met een rein geweten dit beroep als dc aangenomen en kan me nog heel goed heugen wat voor eed ik heb afgelegd’, zegt de dc verontwaardigd.
‘Ik ben nooit vergeten dat ik heb gezegd dat ik mijn district op een kundige en waardige manier zal dienen en mijn uiterste best zal doen en nooit en te nimmer het in mij gestelde vertrouwen zal beschamen. Ik heb dit uit het diepste van mijn hart gezegd. Ik heb altijd inhoud gegeven aan mijn functie, zoals de regering dat verwacht’, vervolgt Bink. Ze zegt dat de reden van de actie van de kermisorganisator is het feit dat deze man geen vergunning heeft gekregen om een kermis te organiseren. ‘We hebben vorig jaar gesprekken met hem gevoerd en we hebben besloten dat alleen in de vakantie kermissen georganiseerd mogen worden. Dit, omdat we hebben gemerkt dat de schoolresultaten van de kinderen gedaald zijn naar de vierde plaats landelijk, terwijl we altijd op de tweede plaats hebben gestaan’, aldus Bink.
De dc zegt dat de organisator de afgelopen periode akkoord ging met dit besluit, maar plots vorige maand vroeg of hij de hele maand december kermis mocht draaien. ‘Terwijl we de afspraak hebben gemaakt voor een keer per maand. Deze maand heb ik hem zelfs twee weekenden laten draaien en dan nog is hij niet tevreden’, aldus Bink. De districtscommissaris zegt dat dit gedrag niet geaccepteerd zal worden. Ze heeft aangifte gedaan bij de politie. De politie is een onderzoek gestart naar dit incident.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: