Naast aardappel en uien verkoopt PL nu ook groente en fruit

De Pertjajah Luhur (PL) heeft gisteren een aanvang gemaakt met het verkopen van producten tegen stuntprijzen op haar Activiteitencentrum aan de Beekhuizenweg. Het heeft een karakter van een zondagse markt. Partijvoorzitter Paul Somohardjo zegt dat dit initiatief puur gezien moet worden als een tegemoetkoming naar de consument toe. De Basis Volkswinkel van de partij is ook dagelijks open, dus ook op de zondagen. Tijdens de verkoopdagen kunnen ook producenten terecht om hun producten te verkopen aan de consument. Hiernaast heeft de PL ook een eigen groentetuin, zodat er ook goedkope groente te verkrijgen is.
Somohardjo zegt dat zij wekelijks zullen komen met stuntprijzen op diverse producten. Voor deze week waren dat o.a. rijst, zonnebloemolie, bruine bonen en gele erwten. Met de verkoop van de goedkope producten probeert de partij een verlichting te brengen voor de minderdraagkrachtigen. ‘Wij proberen het volk de nodige verlichting te geven. Niet met het oog om winsten te maken.’
De partij is volgens Somohardjo constant bezig en laat niet alleen iets van zich horen wanneer de verkiezingen naderen. De partijvoorzitter zegt dat de markt nog moet gaan groeien. Voor deze eerste dag was hij dik tevreden over de toeloop. Zijn streven is te gaan naar 200 stands. Belangstellenden kunnen een stand voor SRD 30 huren. Somohardjo geeft aan dat zij als partij de verkopers ook tegemoet willen komen. Deze kunnen op een totale ondersteuning van de partij rekenen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: