Amzad Abdoel: ‘Burgers worden onheus behandeld op wijkkantoren Sozavo’

Assembleelid Amzad Abdoel van de NDP heeft in DNA zijn misnoegen geuit over de onheuse behandeling die burgers krijgen op de verschillende wijkkantoren van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo). ‘Het lijkt alsof men daar voor de straf gaat. Al heeft men een verklaring van de internist, toch wordt men naar huis gestuurd’, zei Abdoel. Hij vroeg de Sozavo-minister Alice Amafo waar men terecht kan voor het deponeren van klachten omtrent deze zaak.
Amafo zei geluiden te hebben opgevangen. ‘Maar officieel dienen de burgers nooit een klacht in. Ik heb vorig jaar een klachtenbureau ingesteld. We zijn op het ministerie bezig de statistieken op te maken. Maar nu al kan ik zeggen dat er geen klachten binnenkomen. De mensen bellen niet’, legt Amafo uit. De minister vertelt dat er een klachtenlijn is: 422249. ‘Mensen, bellen jullie en geeft de klachten door. Alleen op zo’n manier kunnen we zaken aanpakken en verbeteren’, luidde de oproep van Amafo.
Landelijk zijn er zo’n 60 wijkkantoren van Sozavo actief. Carl Breeveld van de DOE maakte de opmerking dat de kantoren van Sozavo er heel pover en slecht uitzien. ‘Je kan hulpbehoevende mensen niet in zo’n kantoor ontvangen en helpen.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!