8 maanden cel voor drugssmokkel dame

De 21-jarige Theresia Watson is gisteren schuldig bevonden aan drugssmokkel. Zij gaat voor 8 maanden de bak in. Op 5 oktober 2012 werd zij door leden van het BID-team op de luchthaven aangehouden. Dit gebeurde nadat chocolade, waarin cocaïne verwerkt zat, in haar bezit werd aangetroffen. De chocolade had een gewicht van ruim anderhalve kilo. De openbare aanklager Nirmala Maikoe achtte uitvoer van de 1.506 gram cocaïne wettig en overtuigend bewezen. Zij eiste een celstraf van 15 maanden met aftrek en een geldboete van SRD 3.500 subsidiair 2 maanden hechtenis. Het Openbaar Ministerie achtte het verhaal van Watson, dat zij onder druk het verboden spul moest uitvoeren, niet aannemelijk. De verdachte zou zich bewust zijn van de deal. Zij zou voor de uitvoer Euro 5.000 ontvangen. De officier achtte het feit zeer ernstig.
Advocaat Karel Hok A Hin pleitte voor strafvermindering. Hij verzocht de rechter om de verdachte een kans te geven. Wat haar zal achtervolgen, is het vonnis. Volgens de raadsman beseft de verdachte dat zij in de fout is gegaan. In eerste instantie had zij toegestemd, maar toen zij het besefte, heeft zij geprobeerd zich terug te trekken van de deal. Bij het weigeren van de drugssmokkel werd zij geïntimideerd door de drugshandelaar. De raadsman haalde aan dat de boete te hoog is. De verdachte is een student; zij heeft geen inkomen. Op grond hiervan verzocht de verdediging om de geldboete te verlagen.
De kantonrechter achtte uitvoer bewezen en legde Watson een gevangenisstraf op van 12 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk met aftrek, een proeftijd van 3 jaar en een boete van SRD 1.500 te vervangen door een maand hechtenis. Watson wordt in juni in vrijheid gesteld.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: