Dubbel paspoort voor sporters vreemd terrein voor sportminister

Minister Ismanto Adna van Sport- en Jeugdzaken heeft geen idee hoe het dubbele paspoort voor sporters ingevoerd moet worden. ‘Ik weet niet op wiens bord ik dit onderwerp moet plaatsen’, zei Adna gisteren in de De Nationale Assemblee (DNA) tijdens de begrotingsbehandelingen. De sportminister is wel een voorstander van de invoering van het duale paspoort, waardoor we ook kennis en kunde van buiten kunnen gebruiken.
Sinds jaar en dag wordt er in Suriname gepleit om het invoeren van het dubbele paspoort, hetzij alleen voor sporters, tot een feit te maken. Dit politieke besluit is door geen enkele regering in discussie genomen. Naar analogie van andere Caribische landen, zoals Trinidad & Tobago, Jamaica en nu ook Guyana, is de optie voor het gebruiken van vooral spelers van Surinaamse komaf. Trinidad en Jamaica hebben met voetballers in diaspora succes geboekt en het WK gehaald. Guyana is ook op de goede weg. Maar voor Suriname is deze optie nog ver weg. Althans als we naar Adna luisteren; in elk geval komend jaar wordt er niets hieraan gedaan.

error: Kopiëren mag niet!