Richelieu krijgt nieuwe politiepost

De plantage Richelieu op Commewijne krijgt een nieuwe politiepost, zegt de districtscommissaris van Commewijne, Ingrid Karta Bink in gesprek met Dagblad Suriname. De gesprekken over de post waren reeds in november begonnen. ‘We hebben samen met een commissie, bestaande uit inspecteurs en ressortcommandanten van zowel Paramaribo als Commewijne, hierover gesproken.’ De dc zegt dat de ontbossing op de plaats waar het bureau moet komen al is begonnen en dat ook het materiaal is aangeleverd. Tevens is er al een aannemer belast met het werk. Na 6 maanden moet de politiepost er al staan.  Openbare Werken, die overheidskantoren over het algemeen renoveert en opzet, heeft de toezegging gedaan om vaart achter het project te zetten.
Ook de politiepost te Mariënburg wordt gerenoveerd. Hierna volgt de renovatie van de post te Nieuw-Amsterdam zegt Bink enthousiast. ‘We doen er alles aan om de veiligheid terug te brengen in de gemeenschap en de burger op haar gemak te stellen.’ De plaatselijke bevolking zou altijd de opmerking hebben gemaakt dat de politie niet gezien wordt. ‘Nu werken we eraan. Binnenkort zien we de politie veel meer in het district en kunnen de mensen zich veilig voelen.’ De dc zegt dat het aantal politiemannen zal worden aangevuld in het district.
 

error: Kopiëren mag niet!