Overmaking bussubsidie op 7 december

Naar alle waarschijnlijkheid zullen de bushouders in de komende week over hun subsidietegoeden kunnen beschikken. Deze verwachting is gewekt bij de bushouders. Zij hebben begrepen dat de gelden op 7 december overgemaakt zullen worden. De administratieve afhandeling zal zeker weer een paar dagen in beslag nemen, dus verwacht wordt dat hooguit in de week van 10 december de subsidiegelden uitbetaald zullen worden. De bushouders geven te kennen dat zij heel naarstig hierop zitten te wachten.
De overheid moet nu meer dan SRD 9 miljoen aan achterstallige subsidie betalen aan de bushouders. Deze geven aan de subsidie hard nodig te hebben, zeker nu de prijzen van alle onderdelen weer zijn gestegen. De bushouders zeggen dat met het huidige tarief zij op verlies draaien. ‘Het is heel moeilijk om uit te komen met de huidige tarieven.’ De bushouders  vinden dat wanneer de subsidieregeling een bottleneck is voor de regering, zij maar gewoon de tarieven moet verhogen. Ook zijn zij van oordeel dat de huidige subsidiegelden sterk zijn achterhaald. Het bedrag dat zij thans uitgekeerd krijgen, is SRD 1.50 per liter. Volgens de heersende situatie zou het subsidiebedrag opgetrokken moeten worden met ten minste SRD 0.30 naar SRD 1.80.
 

error: Kopiëren mag niet!