Interim bestuurslid hoopt op stuiting veiling Moederbond

Mikel Sallons van het interim bestuur van De Moederbond hoopt dat de eisers in de veilingcase tot een andere regeling kunnen komen, zodat de eigendommen van de vakcentrale toch nog gered kunnen worden. De veiling die al twee keer gestuit was, blijkt volgens een bekendmaking toch door te gaan op vrijdag aanstaande. Het gaat  om de terreinen en het gebouw van De Moederbond aan de Mr. Jagernath Lachmonstraat.  De schuldeiser is de  Surinaamse Luchtvaartmaatschappij. De Moederbond heeft bij de vliegmaatschappij een schuld van US $ 80.000. Per deurwaardersexploot zijn  Errol Snijders en Freddy Brug in kennis gesteld van de op handen zijnde veiling.
‘Als de veiling doorgaat, zullen wij een vakcentrale zonder bezittingen moeten overnemen.’ Volgens Sallons is het interim bestuur in staat de zaak een positieve wending te geven. ‘Het interim bestuur Freddy Brug geniet het vertrouwen, in tegenstelling tot het bestuur Errol Snijders.’ Dat het steeds mis gaat met de vakcentrale, wijt Sallons aan het gedrag van Snijders. Het is volgens hem publiek geheim ‘waarmee de man bezig is’. ‘Dat  zou ook de reden zijn dat het bestuur Snijders het accountantsverslag niet kan presenteren. Er heeft op incorrecte wijze besteding van middelen plaatsgevonden. Snijders  weet dat hij zal hangen als de accountant het rapport af heeft en het gepubliceerd wordt.’
Het bestuur Snijders had bij monde van een bestuurslid anderhalve maand terug laten doorschemeren dat de vakcentrale reeds een accountant heeft aangetrokken en betaald voor het onderzoek naar het gebruik van de geldmiddelen van de vakcentrale. Volgens Sallons is de verklaring van dit lid niet valide. ‘Er is geen enkel accountantsonderzoek, simpelweg omdat Snijders dat onderzoek niet aandurft’, aldus Sallons.

error: Kopiëren mag niet!