HI noteert 5000 nieuwe bedrijven sinds aantreden regering Bouterse

Sinds het aantreden van de regering Bouterse/Ameerali zijn er 5000 nieuwe bedrijfsvergunningen verstrekt door het ministerie van Handel en Industrie (HI). Hiermee wilde HI-minister Raymond Sapoen gisteren in het parlement aangeven dat deze regering bedrijvigheid stimuleert. ‘In dit aantal zijn niet meegenomen vergunningen verstrekt door andere ministeries of instanties, zoals TCT. Ook is niet lang geleden de vergunningsplicht voor tientallen beroepen afgeschaft. Bedrijven die in deze branches zijn bijgekomen, zijn ook niet bijgeteld in de 5000. Dus het aantal ligt veel hoger’, zei Sapoen tijdens de beantwoording.
VHP-assembleelid Sheilendra Girjasing merkte op dat er geen goed beleid is vanuit het ministerie naar ondernemers toe met werknemers. Zo haalde hij aan dat bestaande bedrijven in problemen komen, doordat nu ook politieke partijen vergunning krijgen voor het verkopen van aardappel en uien. ‘De politieke partijen hebben geen arbeiders in dienst, dus kunnen ze hun kostprijs drukken. De bestaande bedrijven ondervinden hierdoor hevige concurrentie, waardoor arbeidsplaatsen in gedrang komen. Bent u op de hoogte hiervan minister’, vroeg Girjasing aan Sapoen.
Sapoen reageerde door te zeggen dat HI niet discrimineert bij het verlenen van vergunningen. ‘Als een aanvraag aan alle eisen voldoet, wordt de vergunning verstrekt. Al is het een politieke partij’, zei Sapoen. De Pertjajah Luhur is een van de politieke partijen die aardappel, uien, knoflook en andere levensmiddelen tegen goedkope prijzen verkoopt. Minister Sapoen komt ook uit deze partij.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!