Autoslopers gaan elk voor een jaar achter slot en grendel

Ivan Dandel, Neville Plato en de voorlopig in vrijheid gestelde Delano Kristophe zijn elk tot een jaar celstraf gevonnist. Zij hebben tezamen en in vereniging een wagen van het merk Toyota Sprinter verduisterd. Op 23 april had de eigenaar zijn wagen voor een winkel onbeheerd achtergelaten in de veronderstelling dat hij zijn contactsleutel kwijt was. Echter bleek later dat hij de sleutel aan het stuur was  vergeten. De winkelier die het voertuig zag staan, deelde zijn werknemer mee dat de eigenaar van de wagen zijn contactsleutel in de wagen was vergeten. De werknemer op zijn beurt verstrekte die informatie aan de verdachten. Plato reed de wagen naar Bruynzeel, waar iemand klaarstond om de auto te demonteren. De verdachten hebben de koplampen en nog andere onderdelen gesloopt. Uiteindelijk vond de benadeelde zijn wagen toch in rijdende staat terug. De vervolgingsambtenaar gaf aan dat het terugvinden van de wagen de strafbaarheid van de verdachten niet wegneemt. Zij eiste tegen elk een straf van een jaar met aftrek. Tegen de verdachte Kristophe gelastte de officier van justitie gevangenneming.
Advocaat Sadhna Dulam betoogde dat haar cliënt Plato zich niet schuldig heeft gemaakt aan verduistering. Volgens haar zijn de elementen van verduistering niet voltooid. Zij pleitte dat haar cliënt slechts van opzettelijke heling kan worden verweten.
Advocaat Sonny Chotkan pleitte voor de verdachte Dandel. Hij gaf aan dat de verdachte het feit heeft bekend. Hij pleitte voor strafvermindering.
Volgens de inlichtingenstaat zijn beide verdachten reeds eerder veroordeeld. De magistraat zag geen reden om af te wijken van de eis en veroordeelde conform.
Saskia Bandhan    

error: Kopiëren mag niet!