Somohardjo: ‘Grondbeschikking NV Havenbeheer in 1997 ingetrokken’

Het terrein waarop de politieke partij PL een mediahuis en een partijcentrum heeft opgezet, zou voor 1997 nog behoren aan de NV Havenbeheer. In 1997 is het terrein weer ingetrokken, waarna PL het terrein in 2008 toegewezen kreeg. Dat zegt PL-voorzitter Paul Somohardjo in een gesprek. ‘Ik heb mijn terrein op rechtmatige manier volgens de geldende procedures gekregen en niemand kan me van hier weghalen’, aldus Somohardjo.
Havenbeheer-directeur John Defares is een totaal andere mening toegedaan. Volgens hem behoort het terrein toe aan NV Havenbeheer en zou PL het proces van uitbreiding van de haven alleen maar stagneren door koppig op het terrein te blijven en ook nog activiteiten te ontplooien. Intussen is het dispuut bij de rechter beland en zal binnenkort een uitspraak komen. Somohardjo is zeker van zijn zaak en zegt dat hij nu al weet dat de grond aan hem zal worden toegewezen, omdat hij de stukken heeft waarin staat aangegeven dat deze in 1997 weer ingetrokken was. ‘Alleen God kan ons van hier weghalen. Dit terrein is van de PL en ik heb het op rechtmatige wijze gekregen. De bewijzen zijn er’, aldus de PL-voorzitter.
Somohardjo meent wel dat de partij pech zal hebben als de rechter uitspraak doet in het voordeel van NV Havenbeheer. ‘Dan hebben we echt pech gehad en moeten we weg, maar we gaan het dan verder uitvechten op het Onafhankelijkheidsplein.’ Somohardjo liet na om te verduidelijken wat hij hiermee bedoelt.

error: Kopiëren mag niet!