Mahinder Jogi: ‘VHP staat niet te trappelen om samenwerking met NDP’

‘De VHP staat absoluut niet te trappelen om een samenwerking met de NDP’, zegt VHP-assembleelid Mahinder Jogi aan Dagblad Suriname. Jogi tracht hiermee geruchten te ontzenuwen als zou zijn partij een politieke alliantie aangaan met de paarse partij. Geruchten doen de ronde dat VHP-exponenten uit de tweede lijn het aansturen op een samenwerking met de coalitiepartij, om posities te kunnen opeisen. Jogi maakt duidelijk dat de partij haar principes niet overboord zal gooien voor de enge materialistische belangen van enkelingen. Hij benadrukt dat het inderdaad gaat om enkelingen die koste wat kost in de coalitie willen om geaccommodeerd te worden. “Dat hebben we toch laatst gezien met het overlopen van enkelingen uit Leidingen? Onze partij schaart zich achter de opstelling van voorzitter Chandrikapersad Santokhi, die vaker heeft aangegeven dat de partijideologie niet strookt met die van de NDP. Op basis van die ideologie en waardigheid zullen wij dat niet doen”, zegt Jogi.
De parlementariër zegt dat de partij onmogelijk in zee kan met iemand die zij 30 jaar lang bestreden heeft, doelende op de huidige president. “Regeren is goed, maar in de politiek moet je risico’s durven nemen. Als het risico is dat wij enkele jaren in de oppositie moeten zitten, dan nemen wij dat.” Jogi is van mening dat een partij niet per se in de regering hoeft te zitten om zaken te realiseren voor de gemeenschap. “Ook buiten de coalitie zijn we in staat het volk van dienst te zijn.”
Jogi heeft geen boodschap aan personen uit de tweede linie die beweren dat de gang naar de coalitie noodzakelijk is. “De partij gaat voor ideologie en waardigheid en daar zit een samenwerking met de NDP niet in, niet in deze termijn en ook niet in de volgende”, zegt de VHP’er.
Politieke analisten beweren dat de NDP de PL van Somohardjo en de AC van Brunswijk niet lust en op zoek is naar een andere partner. Bovengenoemde coalitiepartners zouden vaker zijn beledigd door de NDP-top, maar deze partijen houden hun mond om machtsbehoud. De VHP is voor de paarse partij een betere optie. De VHP-leden uit de tweede lijn drukken door. Ze menen dat de partijtop de samenwerking niet wil, omdat zij al geaccommodeerd is.

error: Kopiëren mag niet!