10% verhoging verstoort loonverhoudingen overheid niet

De 10% loonverhoging die uitgekeerd zal worden aan landsdienaren, zal de salarisverhoudingen niet verstoren. Er gaat niets gebeuren met de loonverhoudingen. Dit zegt voorzitter Wilgo Valies van de Bond van Leraren. Dit wordt van de zijde van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) ook bevestigd. De verhoudingen blijven onaangetast, omdat er een algemene loonronde is voor een ieder  en een bedongen  percentage dat wordt toegekend aan alle groepen, verduidelijkt de BvL-topper.  De verhoudingen kunnen pas verstoord raken als er verschillende percentages zouden worden toegekend, zegt de CLO-topman.  Ook de toekenning van gedifferentieerde nominale bedragen bij salariscorrectie kan verstoring in de salarisverhoudingen teweeg brengen, zegt Valies. En dat is bij deze loonronde niet het geval.
Het gaat in de huidige situatie om een procentuele verhoging.  Aan de loonreeks gebeurt er totaal niets.  Ook een eventuele toekenning van de 10 procent  verhoging op het bedrag voor permanente educatie bij onderwijsgevenden, zal niets doen veranderen aan de reeks, omdat het niet gaat om een verandering in het salaris, maar in een toelage. Het wachten is op de onderwijsbonden. De CLO is reeds akkoord gegaan met de 10% loonsverhoging, die klaar ligt om uitgevoerd te worden. Als de regering met de Fols en BvL deze week nog overeenstemming bereikt, kan er alsnog over november een tweede loonslip worden uitgedraaid met de verhoging. Als de onderhandelingen langer dan een week duren, zal de verhoging pas  eind deze maand uitbetaald worden.

error: Kopiëren mag niet!