Sport- en Jeugdzaken voor boks- en wielreninstuif naar Para

De belangstelling voor de bokssport in Suriname groeit en het ministerie van Sport- en Jeugdzaken zet zich in om deze sport uit het slop te halen. Via het Scholieren Boksproject heeft het ministerie al een aantal talenten ontdekt, die getraind worden door lokale en Cubaanse trainers. Omdat het ministerie ervan overtuigd is dat er in de districten ook talenten zijn die nog ontdekt moeten worden, organiseert het in samenwerking met het districtscommissariaat Para en de Boksbond op 1 december een boksinstuif in dit district. Hieraan is ook een wielreninstuif gekoppeld die in samenwerking met de Surinaamse Wielren Unie (SWU) zal worden afgewerkt. In navolging van Paramaribo is Para het tweede district waar het ministerie en de SWU op zoek gaan naar renners. Hier wordt er uitgekeken naar jeugdigen in de leeftijd van tien tot zestien jaar die interesse hebben voor deze sport. De activiteiten vinden plaats op het terrein van het districtscommissariaat en het startsein wordt om vier uur in de middag gegeven. Volgend weekend staat een instuif voor omgeving Pokigron/Atjoni op schema.

error: Kopiëren mag niet!