Politieagenten in 2 kilo drugszaak blijven aangehouden

Twee politieagenten, Alfons en Orlando W.,  die ervan verdacht worden 2 kilo cocaïne te hebben verduisterd dan wel beroofd, verschenen gisteren voor rechter Alida Johanns. Op de zitting kwamen geen van de getuigen opdagen. De raadslieden, Raoul Lobo en Benito Pick, dienden een verzoek in tot voorlopige invrijheidstelling. De verdediging stelde dat de wetsdienaren vanaf het begin ontkend hebben. De verklaringen van de twee mannen, die volgens de raadsman drugsverslaafden zijn, zijn geheel inconsistent. De wetsdienaren worden verdacht van verduistering van coke, terwijl de benadeelde beweert dat hij zijn geld kwijt is. De verdediging verzocht de rechter om voorbij te willen gaan aan de verklaringen van de twee personen.
De advocaat bestempelde de getuigenissen  als te zijn onbetrouwbaar , omdat ze voor een beetje drugs de wetsdienaren kunnen bezwaren. De verdediging vroeg zich af waarom de twee zijn aangehouden, terwijl de aangever de zaak wilde intrekken. Uit de verklaringen blijkt dat het om beroving gaat van drugs. Indien het zo mocht zijn, moesten de anderen ook worden aangehouden, merkte de raadsman op. De magistraat besliste negatief over het verzoek van de advocaten. Zij vindt dat er nog ernstige bezwaren tegen de wetsdienaren overeind staan. De alibi’s die de verdachten hebben opgeworpen, zijn niet geheel in orde. Ook achtte de rechter de getuigenverklaringen niet zo verschrikkelijk inconsistent dat er geen sprake kan zijn van ernstige bezwaren. Deze zaak wordt verder op 13 december behandeld. Beide politiemannen blijven aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!