A-klasse neemt af, C-klasse neemt toe

Op zaterdag 1 december zal de Surinaamse Bodybuilding & Weightlifting Bond (SBWB) de nationale bodybuildingkampioenschappen organiseren in de Congreshal. Bij deze kampioenschappen is wederom te merken de groei die deze sport meemaakt. Maar liefst 15 beginnelingers en nieuwelingen zullen meedoen in de C-klasse. Vorig jaar hadden we 13 bodybuilders in deze klasse. Vandaag houdt de SBWB een persconferentie, waar er meer info over deze kampioenschappen vrijgegeven zal worden. Ook zullen Gisa Ter Haar, Nederlands fitness kampioen en haar coach Rinus van der Zeijde, van de partij zijn. Ter Haar zal zaterdag een gastoptreden verzorgen.
In tegenstelling tot vorig jaar, is de A-klasse geslonken van 10 naar 7 krachtpantsters. Titelverdediger Linio Goodin is er niet bij, daar hij volgend week zal meedoen aan de Julliete Bergmans Classic in Nederland. Wel van de partij zijn de toppers als Koese Soepe, Cerisso Lolo, Jurgen Tjoekoemba, Zafano Mook, Romano Westenburg, Melvin Tolud en Winston Wielson. Sergio Holwijn, winnaar van de B-klasse vorig jaar, doet niet mee.
In de B-klasse zijn er dit jaar alleen nieuwe gezichten. Joey Doerahman en Mitchell Rampadaratsingh, die samen met Holwijn de B-klasse trio vormde, zijn ook niet van de partij. In de B-klasse doen dit jaar mee de top 3 van de C-klasse van 2011. Deze zijn Wendel Setropawiro, Arazmendi Apoejoe en Serginho Gezius.
In de C-klasse komen uit Guilliano Soekidi, Mario Vlijter, Dion Bouterse, Mark Tjon, Gregory Amathsalan, Fabian Whel, Vincent Pinas, Hendrik Susana, Fergul Adanus, Rogier Gooding, Virgil Pinas, Kevin Gompel, Roberto Costeren, Vincent Adjako en Jackson Madari.

error: Kopiëren mag niet!