Vader Seedorf nu ook Fifa Players Agent

Johan Seedorf heeft met goed gevolg het Fifa Players Agent examen afgelegd. Op dinsdag 27 november heeft hij zijn certificaat mogen ontvangen van het bestuur van de SVB. Het examen wordt in Suriname onder de paraplu van de SVB conform de Fifa-regels afgenomen. De kandidaat moet nationale als internationale vraagstukken, vooral op het gebied van transfers, theoretisch kunnen oplossen. Volgens informatie van Dagblad Suriname was de vader van Clarence Seedorf vloeiend in het buitenlands gedeelte, slechts bij het binnenlandse deel maakte hij wat kleine fouten. Elk jaar biedt de Fifa de mogelijkheid aan burgers in haar lidlanden om zo’n examen te maken. Met deze titel mag Johan Seedorf nu optreden als spelersmakelaar van profvoetballers. Ze ontvangen bij eventuele transfers ook een fee, dat bestaat uit een klein percentage van het transferbedrag.
Vader Seedorf is niet de eerste Players Agent in Suriname. Toninho Berkleef, Henk Doest, Lloyd Foe A Man, Marciano Gefferie, Isfahany Nagessersing en Dick van Kanten waren hem voor. Doest is ook gediplomeerd Match Agent.

error: Kopiëren mag niet!