In vrijheid gestelde zedenmisdrijfverdachte riskeert 2 jaar cel

Tegen de 19-jarige Ernesto R., die eerder voorlopig op vrije voeten was gesteld, heeft het Openbaar Ministerie (OM) 2 jaar celstraf en gevangenneming gevorderd. Volgens het OM komt hij wel tot het wettig en overtuigend bewijs dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan een zedenmisdrijf. Ernsto zou volgens de officier van justitie, Niramala Maikoe, een 11-jarige jongen anaal hebben misbruikt. Echter ontkent de verdachte het feit steevast. De verdachte werd op verzoek van zijn advocaat, Ansaar Guman, op 22 juni voorlopig in vrijheid gesteld. Volgens verklaring van de verdachte is het slachtoffer vanaf hij een baby was, door zijn moeder opgebracht. De verdachte bevestigde dat het slachtoffer af en toe bij hun kwam slapen. Echter blijft de verdachte erbij niets uitgehaald te hebben met de jongen. Volgens de raadsman zijn er tegenstrijdigheden in de verklaringen van het slachtoffer. Eerst gaf het kind aan dat Ernesto hem slechts één keer heeft misbruikt. Daarna verklaarde hij dat de daad tot 2 keren toe is gepleegd. Op grond hiervan verzocht de verdediging de rechter om de verdachte van de gehele tenlastelegging vrij te spreken. Bovendien gaf de raadsman aan dat er in deze zaak geen bewijs aanwezig is. Toen de vrijheidsbeneming van Ernesto werd opgeschort, deelde de rechter hem wel mee dat indien er ernstige bezwaren tegen hem overeind staan, hij weer de bak in kan gaan. Op 14 december doet de magistraat uitspraak in deze zaak. Ernesto R. werd aangezegd om op de volgende zitting aanwezig te zijn.
Saskia Bandhan 
 

error: Kopiëren mag niet!