Greenheart zal houtresten omzetten in bio-energie

Om haar ultramoderne houtzagerij te West Suriname te voorzien van stroom, zal de Greenheart Group Limited haar eigen zaagsel en houtresten omzetten in bio-energie. Dit zal een jaarlijkse besparing van US$ 2 miljoen opleveren aan brandstof. Dat komt neer op een besparing van 1,5 miljoen liters diesel per jaar. Greenheart heeft met verschillende leveranciers en contractors overeenkomsten getekend om de bio-energieplant te bouwen. Het energiebedrijf heeft de capaciteit om 5 ton zaagsel om te zetten in 18 ton stoom per uur, welke 1,5 megawatt aan stroom via een turbine zal opleveren voor het houtverwerkingsbedrijf. Het eerste deel van dit bio-energieproject wordt opgeleverd aan het eind van 2013. In de tweede fase wil het bedrijf bio-energieproducten leveren voor de lokale en exportmarkt.

error: Kopiëren mag niet!