Adarsh Kewal: Een jonge kampioen maakt comeback ‘Ik wil die titel terug’

Menigeen zou denken dat Adarsh Kewal, die na 5½ jaar een comeback maakt in het actief worstelen, iemand van boven de 30 jaar zou zijn. Maar de 3-voudig Surinaams kampioen van de worstelvereniging Meerzorg is pas 27 jaar. Zijn eerste landskampioenschap behaalde hij in het jaar 2004, toen nog pas 19 jaar. Hierna won hij nog twee landskampioenschappen oprij, in 2005 en 2006. In 2007 verloor hij zijn troon aan de huidige kampioen, Amresh Bihariesingh van worstelvereniging Commewijne. Op zondag 2 december zal Kewal zijn rentree maken tijdens de nationale worstelkampioenschappen in de hal van het Sportcomplex Kwatta.
‘Vanwege de bestuurlijke crisis binnen de Surinaamse Worstelfederatie (SWF) had ik het voor gezien gehouden. Ik had geen zin meer in worstelen’, legt Kewal uit. Maar de laatste jaren is het conflict bijgelegd en worden er nu regelmatig worstelwedstrijden en internationale gala’s gehouden. ‘Doordat bij de laatste twee internationale gala’s de Surinaamse worstelaars kansloos ten onder zijn gegaan, hebben vele van mijn trouwe supporters van toen aan mij gevraagd waarom ik niet op de mat verschijn om de Surinaamse eer omhoog te houden. Men bleef me motiveren en ze hebben me geprikkeld om de comeback te maken’, legt Kewal de reden van zijn terugkeer uit.
Tegen wie hij allemaal mogelijk zal uitkomen tijdens de nationale kampioenschappen, weet hij nog niet. ‘Ik heb nog niet gecheckt met de SWF wie allemaal gaan meedoen. Ik moet in feite uitkomen in de klasse -84kg, maar daar zijn er veel jonge jongens die worstelen. Daarom heb ik besloten om in de categorie boven 84kg, in de zwaargewichtenklasse uit te komen. Ik heb gehoord dat titelverdediger Amresh Bihariesingh ook van de partij zal zijn, maar ik ben er niet zeker van. Van hem wil ik graag winnen, omdat hij in 2007 de titel van mij had afgepakt. Ik wil die titel terug’, zegt Kewal.
Volgens informatie van Dagblad Suriname zal Kewal in zijn klasse grote concurrentie krijgen van onder andere Gino Muntslag van SC Tatami en Giovanni Brunst van SNL. Muntslag behoort momenteel tot een van de toptalenten van onze huidige worstelsport. Onder begeleiding van vader Iwan Muntslag maakt hij ook grote kansen op de nationale titel.
De nationale worstelkampioenschappen vangen aan om 11.00 uur. Daarvoor zal de weging, medische keuring en loting plaatsvinden. Een kaart kost SRD 15, vrouwen en kinderen betalen SRD 10.

error: Kopiëren mag niet!