Drie jaar cel voor poging tot uitvoer van 7 kilo coke

De verdachte Sakidin werd op 4 oktober 2012 aangehouden op de luchthaven. Hij had 7 kilo cocaïne in zijn koffer verstopt. De verdachte viel door de mand toen het BID-team tijdens het scannen cocaïne in fruit, met name in bacove, citrus, pinda en noten, aantrof. De kantonrechter achtte het feit wettig en overtuigend bewezen. Sakidin werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar met aftrek en een geldboete van SRD 5000, subsidiair 2 maanden hechtenis. De verdachte was werkzaam in Nederland. Echter gingen zijn zaken niet goed. Hij had schulden die hij niet kon aflossen. Sakidin kwam bewust naar Suriname om coke te smokkelen. Met de drugsdealer werd afgesproken om 2 kilo het land uit te voeren. Achteraf bleek dat de mensen van de organisatie hem 7189 gram hadden gegeven.
De koffer van Sakidin werd door de organisatie ingepakt. De verdachte was al in de vertrekhal toen zijn naam werd omgeroepen. Tijdens visitatie bleek dat in plaats van 2 kilo er  7 kilo’s in de koffer verborgen was. Volgens Sakidin was dat niet de afspraak. Voor de 2 kilo zou hij Euro 10.000 krijgen. Met dat bedrag zou hij zijn schuld van Euro 9000 aflossen. Zijn advocaat Georgette Leter verzocht de rechter om een gecombineerde straf te willen opleggen, zodat hij weer terug kan gaan naar zijn eigen land. De magistraat achtte een straf van 3 jaar en een geldboete van SRD 5000 passend en geboden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!