Bouterse: Nederland vergeet dat de wereld gedekoloniseerd is

Hoewel president Desi Bouterse geen een keer Nederland in zijn mond nam, begreep een ieder dat hij de gasten van de Noordzee bedoelde. Tijdens zijn openingstoespraak van de ACP-vergadering in de KKF-hal spaarde Bouterse Nederland niet voor het willen boycotten van deze ACP-EU-meeting in Suriname. ‘Sommigen mensen begrijpen de realiteit van de gedekoloniseerde wereld nog niet. Niet alle parlementariërs van de Europese Unie accepteren dat de wereld al gedekoloniseerd is en dat Suriname geen kolonie meer is van Nederland.’ De voorbereidingen van de ACP-EU-vergadering liepen volgens de president in het begin wat stroef door tegenstand van enkele EU-parlementariërs. De ACP-landen hebben Suriname geen moment in de steek gelaten. Ze hadden als standpunt dat als Suriname deze meeting niet mocht huisvesten, er dan maar geen ACP-EU-bijeenkomst zou worden gehouden.

error: Kopiëren mag niet!