Verrassingsoptreden Astrid "Mountain high" Vreden

Onaangekondigd en onverwacht maar daarom niet minder bijzonder en heel erg welkom: Astrid Vreden treedt live op, aanstaande vrijdag 23 november in De Bunker.
De nu 48-jarige zangeres en showvrouw startte haar muzikale carrière op 15-jarige leeftijd met het winnen van de Amsterdamse Bijlmer Song Contest, waarna zij op haar 19e uitgenodigd werd als zangeres van La Bouche met wie zij in de jaren 90 verschillende keren on tour is geweest. Een jarenlange samenwerking en tournees met Sue Chaloner (Spooky & Sue), optredens met Sjook, Maximum Basie en in 2012 met Groove General maakten van haar een ware podium performer. Astrid Vreden, woonachtig in Amsterdam, geldt al jaren als een van de meest veelzijdige en talentvolle zangeressen van Nederland.
Met haar krachtige donkere stem, uitbundige uitstraling en warme lach steelt zij vele harten. Haar live performance van nummers als: “Aint nobody” (Buttonclub Beverwijk), “Get ready, cause here I come” (Wilrijk, België) en het zeer swingende “Somebody elses guy” (Bourbon Street) maakt haar voor de liefhebbers van funk en soul een gevestigde naam. Astrid treedt op tijdens het oudejaarsconcert van België met haar band Maximum Basie.
Als Astrid gevraagd wordt haar muziek te omschrijven is zij zeer bescheiden: “Iedereen zegt altijd dat mijn muziek een mix is van soul, pop en funk maar ik probeer een brug te slaan tussen de verschillende genres”.
Astrids grote voorbeelden zijn (niet verwonderlijk) Chaka Khan en Tina Turner. Zij zegt: “Ik doe mijn eigen ding maar ik kan beide erg waarderen”. Astrid stelt zich veel voor van de hernieuwde kennismaking met het Surinaamse publiek. Zes jaar geleden heeft zij een onaangekondigd optreden gehouden in Torarica, de bedoeling was om maar één nummer te zingen maar het publiek liet haar niet vertrekken, vooral over de soulnummers was men enthousiast. Ze vindt dat muziek in Suriname op een hoog peil beoefend wordt en dat muzikanten in alle lagen van de bevolking geliefd zijn. Zoals zij het kernachtig samenvat: “Men weet hier te genieten en te waarderen.”
Datum optreden: vrijdag 23 november 2012
Aanvang: 24.00 uur
Locatie: De Bunker
Adres: Dr. Sophie Redmondstraat 147

error: Kopiëren mag niet!