Lackin opent consulaat Belem

Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken opende gisteren de deuren van een consulaat in Belem do Para, Brazilië. Lackin is met een delegatie van ruim 25 man vertrokken naar het zuiderbuurland voor deze plechtigheid. In de delegatie zitten onder andere Jack Uden van de Asra, directeur John Defares van NV Havenbeheer en diverse vertegenwoordigers van de Luchtvaartdienst, Suriname Bussines Forum en andere instanties die frequent contact hebben met Belem. Alhoewel Suriname een ambassade heeft in de Braziliaanse hoofdstad Brasilia onder ambassadeur Marlon Mohamedhoessein, is het toch nodig geweest een consulaat te openen in Belem. Er is veel personenverkeer tussen Belem en Suriname. Voorlopig zal het consulaat het doen zonder een consul. Die wordt in januari 2013 benoemd door de regering. De zaken zullen voorlopig waargenomen worden door een kanselier. Het consulaat ligt aan de Avenue Governador Jose Malcher PA 108 en heeft jurisdictie over de Braziliaanse staten Para, Amapa, Amazonas en Maranhao.

error: Kopiëren mag niet!