Pedofiele vader hangt 6 jaar boven het hoofd

Zes jaar celstraf hangt vader Delano H. boven het hoofd. Hij heeft zijn dochter vanaf haar elfde seksueel misbruikt. Het meisje raakte op haar zestiende in de verwachting. De verdachte had haar toen een abortuspil toegediend. Op 24 oktober trachtte het meisje een einde te maken van haar leven. Zij wilde van de Wijdenboschbrug springen, maar het gelukte omstanders om haar tegen te houden. De vader werd toen opgepakt. Volgens de officier van justitie, Shanta Mahadew, had de verdachte plechtig beloofd dat hij het meisje met rust zou laten toen zij in verwachting raakte. Naderhand toen de vader hoorde dat het meisje een vriend had, begon hij wederom met zijn afschuwelijke handelingen. Dit ging door totdat het meisje zelfmoord wilde plegen.
Volgens het Openbaar Ministerie was het meisje het gedrag van haar vader beu. Zij werd in bijzijn van haar stiefmoeder geslagen, omdat zij haar stiefmoeder had verteld dat haar vader haar jarenlang had misbruikt. Op de zitting verzocht het slachtoffer de rechter om haar vader in vrijheid te willen stellen, omdat zij geen verdere vervolging wenste. Zij verklaarde haar vader reeds te hebben vergeven. De officier gaf aan dat dit de strafbaarheid van de verdachte niet wegneemt. Zij achtte een straf van 6 jaar met aftrek passend en geboden. Tijdens het requisitoir keek de verdachte een kwartier lang bedreigend naar de officier. Hierover maakte de rechter na afloop van de zaak een opmerking naar de advocaat toe.
Advocaat Raoul Lobo betoogde in zijn pleidooi dat de vervolgingsambtenaar geen rekening hield met de gevoelens van het slachtoffer. Zij heeft haar vader vergeven. De raadsman gaf aan dat hij het slachtoffer gevraagd had om liever niet op de zitting te verschijnen. Dit, vanwege het feit dat de raadsman geen emotionele toestanden op de zitting wilde meemaken. Volgens het psychologisch rapport is de verdachte naar zeggen van de verdediging zwakbegaafd. De advocaat vond de eis van de officier absurd en aan de hoge kant. Hij verzocht de rechter om de eis substantieel te mitigeren. De verdachte erkent gemeenschap te hebben gehad met zijn dochter. Kantonrechter Albert Ramnewash zal op 4 december uitspraak doen in deze zaak. Delano blijft in voorarrest.
Saskia Bandhan     

error: Kopiëren mag niet!