Vijay Lachmon winnaar kleiduiventoernooi

Op zondag 11 november hield de schietvereniging Suriname een kleiduiventoernooi. Er werd op kleiduiven geschoten en wel op de schietbaan te Marina Doerga aan de Sir Winston Churchillweg. Vijay Lachmon werd na een nek aan nek race met Rabien Chotkan winnaar in de individuele klasse; hij behaalde 38 punten. Chotkan  werd semikampioen met 37 punten en Arjune Hamraj uit Frans-Guyana eindigde op de derde plaats met 31 punten. De top-vijf werd verder ingevuld door respectievelijk de schutters Floyd Henar en Eric Kharagjitsing. Rachel Wong werd kampioen bij de dames. In de teamwedstrijden eindigden Rabien Chotkan, Arjun Hamradj en Floyd Henar op de eerste plaats. Tweede werd het team Vijay Lachmon, Eric Kharagjitsing en He Chunyi. Als derde eindigde het team Rachel Wong, Jamil Mohamedradja en Alfred Chin.
De topschutters hebben gestreden op de  volgende vier onderdelen met een totaal van 60 punten; – 2 schoten dubbel trap op schot bij 5 posities (max 15 punten); -2 schoten dubbel trap bij 5 posities (max 15 punten); -2 schoten dubbel skeet op schot bij 5 posities (max 15 punten); -2 schoten dubbel skeet bij 5 posities (max 15 punten). Bij het raken van beide kleiduiven krijgt de schutter 3 punten en bij het raken van 1 kleiduif 1 punt. De kleiduiven worden geworpen met een snelheid van 60 tot 80 km per uur en bereiken een afstand van 50 meter. De wedstrijd werd bemoeilijkt door hoge windsnelheden. Dit heeft ertoe geleid dat de kleiduiven na het bereiken van de maximale snelheid bij de vrije val steeds van richting veranderden. Dit schietevenement werd een groot succes vanwege de goede voorbereiding door  de organisatoren Vijay Lachmon en Eric Kharagjitsing.  Er wordt eind december 2012 wederom een open kleiduiventoernooi gehouden.

error: Kopiëren mag niet!