Studenten Milieuwetenschappen ruimen vuil binnenland op

Studenten van de Anton de Kom Universiteit van Suriname van de Faculteit der Technologische Wetenschappen, studierichting Milieuwetenschappen, hadden op 10 en 11 november  een introductietrip op Bergendal. Deze trip werd mogelijk gemaakt door Bergendal Adventure Center en de Anton de Kom Universiteit Suriname (Adekus). Het doel hiervan was om de studenten bewuster te maken van hun studiekeuze en om de onderlinge samenwerking te stimuleren. Tijdens de speurtocht, die ook deel uitmaakte van het geheel, moesten de woorden van deze zin opgespoord worden: ‘Houdt Suriname schoon en respecteer je omgeving!’ De studenten hebben dat goed gedaan. Dit werd in de praktijk gebracht door een ‘morning walk’, waarbij de studenten het vuil dat ze tegenkwamen op hun pad in vuilniszakken moesten doen. De bedoeling van deze ‘clean up the road walk’ was om de studenten bewuster te maken van de afvalproblematiek in Suriname.
In totaal werden er 30 vuilniszakken gebruikt voor de hele wandelroute. Vanaf de hoofdingang van Bergendal Ressort tot de afslag naar Bergendal Adventure Center werden er in totaal door de winnende groep studenten 14 vuilniszakken gebruikt om het afval van de Afobakkaweg in te doen. Het was schrikbarend om te zien dat er binnen zo een korte afstand zoveel afval is gevonden. Zelfs de studenten konden het niet geloven. Ze zijn er trots op dat zij op deze manier een handje hebben geholpen aan het schoonhouden van hun geliefd land Suriname. Als wij Suriname schoon willen houden, moet elke Surinamer respect hebben voor zijn omgeving. De manager van Adventure Center, Sylva Koemar, heeft als blijk van waardering een activiteit van Bergendal aan de groep die het meeste vuil had opgehaald, aangeboden.

error: Kopiëren mag niet!