Adek moet redelijke afschrijvingsvoorwaarden stellen

“Adek is onze enige nationale universiteit en het kost ons een hoop geld. Studenten moeten binnen een bepaalde periode afstuderen, maar daartegenover willen we ook dat er een gedegen en goede begeleiding is voor de studenten. We zijn er niet van overtuigd dat we alle schuld bij de studenten moeten leggen.” Woorden van DNA-voorzitter Jennifer Simons gisteren bij het in ontvangst nemen van een petitie welke werd aangeboden door Kshitish Manbodh en Shailindra Sewratan, twee tijdlimieters die zijn afgeschreven door de universiteit. De petitie wordt ondersteund door bijkans 660 studenten.
Volgens Simons is het parlement er niet van overtuigd dat het bestuur van de Anton de Kom Universiteit van Suriname in alle gevallen gegronde redenen heeft om studenten af te schrijven. Het gaat om studenten die hun studie niet binnen een bepaalde periode hebben afgerond. De DNA-voorzitter gaf de petitieaanbieders te kennen dat ook zonder hun petitie het parlement zich al heeft voorgenomen deze kwestie tot de bodem uit te zoeken met het bestuur van de universiteit. Er zijn al brieven geschreven en verstuurd naar het bestuur en zal in samenspraak met de vaste commissie van onderwijs in het parlement gekeken worden naar juiste en eerlijke methoden om dit probleem aan te pakken. Simons zegt er wel bij, dat het niet wil zeggen dat er nooit meer studielimieters zullen zijn, maar dat er wel redelijke afschrijvingsvoorwaarden gesteld moeten worden.
Sewratan en Manbodh gaven aan de voorzitter te kennen dat zij alle wegen hebben bewandeld om afschrijving te voorkomen. Volgens hen is gebleken dat er verschillende modellen worden gehanteerd bij het afschrijven van studenten. De 90 studenten die afgeschreven zijn, hebben de petitie ondertekend. Studenten die wel mogen blijven, zijn solidair met degenen die afgeschreven zijn, daarom hebben ze de petitie ondersteund.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!