Verlamming ministeries door instelling task forces

Fractieleider Ronny Brunswijk van de A Combinatie wil duidelijkheid over de rol van ministeries en van de kabinetten van de president en vicepresident in het overheidsbestuur. De AC-parlementariër struikelt over het functioneren van presidentiële task forces en commissies die ministeries in hun taakuitoefening zouden ondermijnen. De taken van de ministeries en van de task forces doorkruisen elkaar, wat vooral voor de ministeries frustrerend is. Ministers zouden niet meer weten wat hun eigenlijke bevoegdheden en taken zijn. ‘Men functioneert als een eiland in het overheidsbestuur.’
De situatie heeft  volgens Brunswijk een negatieve invloed op de effectiviteit en slagvaardigheid van de overheidsdiensten. ‘Ministeries raken verlamd in hun taakuitoefening, vanwege een te sterk centralistisch geleid beleid van het presidentiële kabinet. Het is deze situatie die debet is aan de lage output van  de ministeries.’ Als ministeries steeds minder bevoegdheden krijgen en geen  besluiten mogen nemen, zal dat volgens Brunswijk ertoe leiden dat hun verantwoordelijkheidsgevoel zal afnemen.
 

error: Kopiëren mag niet!